Amerika fizetni fog

Nem valószínű, hogy az amerikai kormány hátralékba kerülne adósságtörlesztési kötelezettségeivel, ám ha ez mégis megtörténne, annak sokkal súlyosabb következményei lehetnének, mint annak, ha az Egyesült Államok jelenlegi elit, „AAA” államadós-besorolását a hitelminősítők egy-két fokozattal rontják – vélekedtek londoni pénzügyi elemzők hétfői helyzetértékelésükben.

MNO
2011. 07. 25. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három nagy hitelminősítő közül kettő – a Standard & Poor’s és a Moody’s Investors Service – már negatív előjelű megfigyelés alá vette az amerikai szuverén adósosztályzatot, a Fitch Ratings pedig ezt arra az esetre helyezte kilátásba, ha az augusztus 2-ai határidőig nem születik egyezség az államadósság-limit szükséges emeléséről.

A Capital Economics – az egyik legnagyobb londoni gazdasági-befektetési tanácsadó cég – hétfői elemzésében ugyanakkor kiemelte, hogy egyrészt még „bőven van idő” a politikai megállapodásra a deficitcsökkentésről az amerikai pénzügyminisztérium által „augusztus 2-a körül” megjelölt határidőig, másrészt ha ez a határidő egyezség nélkül telne is el, a pénzügyminisztérium szinte bizonyosan az adósságszolgálat teljesítésének folytatása mellett döntene, és inkább más kiadásokat fogna vissza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.