Ángyán: A minőségi élelmiszereknek kell teret nyitni

A magas cukor, só- és koffeintartalmú termékekre kivetett adó az első lépés a magyar élelmiszerpiac tisztítására – nyilatkozta a Hír Televíziónak Ángyán József.

MNO
2011. 07. 10. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: már elkezdődött az adalékanyagok átvizsgálása is. Az egészségtelen adalékokat ki fogják tiltani, azokat pedig, amelyek nem felelnek meg az egészséges táplálkozás feltételeinek, adóval fogják terhelni.

Nyilván figyelemmel kell lenni arra, hogy a fokozatosság elvének megfelelően, egyszerre nem lehet mindenre, és olyan mértékű adót kivetni, ami adott esetben tönkreteszi a vállalkozásokat. Időt kell hagyni arra, hogy felkészüljenek a váltásra, ami korábban nem volt Magyarországon. Végre elindultunk egy olyan úton, ami tisztítja a piacainkat az élelmiszereknek nevezett nem élelmiszerektől és helyet nyit a helyi termékeknek, a minőségi élelmiszereknek – nyilatkozta vasárnap a hírTV-nek Ángyán József államtitkár.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.