Az olimpiai bajnok visszatér

Jövő pénteken, visszavonulása után két évvel egy amerikai versenyen tér vissza Laure Manaudou, a franciák olimpiai és világbajnok úszója.

MNO
2011. 07. 08. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az athéni játékokon 400 méter gyorson aranyérmes versenyző a Georgia állambeli Athensben sorra kerülő háromnapos viadalon 100 és 200 gyorson, illetve 100 és 200 háton indul majd.

Manaudou edzője a L’Equippe című lapnak beszélt a visszatérésről, s egyben jelezte, hogy a sanghaji világbajnokság már túl közel van ahhoz, hogy tanítványa kvalifikálhassa magát. „Nincsenek túl nagy elvárásaink, ez a verseny arról szól, hogy ismét beugorjon a medencébe” – mondta Brett Hawke.

A 200 és 400 méter gyorson korábban világcsúcstartó, botrányairól is elhíresült sztár 2009-ben jelentette be visszavonulását, tavaly áprilisban pedig lánygyermeknek adott életet. Élettársa, a Manonnak elkeresztelt kislány édesapja a szintén úszó, 50 méter gyorson Európa-bajnok Frederick Bousquet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.