Az önkéntességet népszerűsítik

Az önkéntességet népszerűsítő játékos, interaktív programokkal várják az érdeklődőket országszerte különböző nyári fesztiválokon és rendezvényeken.

MNO
2011. 07. 07. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látogatók kiállítást tekinthetnek meg az Önkéntes naptár képeiből, gyógynövénnyel töltött illatpárnát varrhatnak, készíthetnek babát, és próbára tehetik tudásukat az önkéntességtotón. Az önkéntesek által elkészített illatpárnákat és babákat minden helyszínen egy-egy helyi gyermekintézmény kapja – közölte az Önkéntes Központ Alapítvány csütörtökön.

Az Önkéntes Központ Alapítvány és az Önkéntes Centrumok július 8–9-én a tiszafüredi Halas napokon, július 15–16-án a veszprémi utcazene-fesztiválon, július 30–31-én a XV. Nógrádi Nemzetközi Folklór és Gasztronómiai Fesztiválon, augusztus 5–6-án az Ördögkatlan fesztiválon, augusztus 13–14-én a XII. Középkori Forgatagon Diósgyőr várában, augusztus 20-án a Sóstói Múzeumfalu Kenyérünnepén, augusztus 24–25-én a kecskeméti Hírös héten, augusztus 27–28-án a szombathelyi Savaria karneválon várják az önkéntesség iránt érdeklődőket.

Az önkéntesség európai évében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére rendezett interaktív turnén a látogatók helyben végezhető kreatív tevékenységek révén, játékos formában ismerkedhetnek meg az önkéntességgel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.