Az orosz ligába igazol a magyar csatár

A világ második legerősebb jégkorong-bajnokságából, az orosz profi ligából (KHL) kap szerződést Mihály Árpád.

MNO
2011. 07. 30. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csatár szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Avtomobiliszt Jekatyerinburg vezetői közölték vele: elégedettek az edzőtáborban nyújtott teljesítményével, és a jövő héten előkészítik a szerződtetéséhez szükséges papírokat.

A 31 éves, csíkszeredai születésű csatár az elmúlt hetekben a KHL-es klubbal készült, és két csapaton belüli edzőmérkőzésen is pályára lépett. Mihály – aki akkor szerepelhet a magyar válogatottban, ha megkapja az állampolgárságot – a legutóbbi két idényben az osztrák élvonalban is érdekelt Fehérvárt erősítette, 99 alapszakasz-mérkőzésen 88 pontot szerzett. Játszott már a tengerentúlon is, többek között az NHL-es Philadelphia, Ottawa és Pittsburgh tartalékegyüttesében jutott szóhoz.

A KHL-t az észak-amerikai NHL után a világ második legerősebb bajnokságának tartják. Több, főként európai világsztár szerepel az orosz nyílt profi ligában. Mihály leendő csapata, a Jekatyerinburg az előző idényben nem jutott a rájátszásba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.