Az új törvénykönyv rugalmasabb viszonyokat teremt

A foglalkoztatás rugalmasságát segíti a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint az új Munka törvénykönyvének tervezete, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra a Nemzetgazdasági Minisztérium.

MNO
2011. 07. 23. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Ferenc, a szövetség főtitkára azt mondta, hogy a tervezet a korábbinál kevesebb szabályt tartalmaz, ugyanakkor több lehetőséget kínál a munkaadók és munkavállalók közti kölcsönösen előnyös megállapodásra. A főtitkár arról is beszélt, hogy a korábbi Országos Érdekegyeztető Tanács munkaadói oldala már dolgozik a tervezettel kapcsolatos közös álláspont megfogalmazásán, ez várhatóan augusztus elejére születik meg.

Dávid Ferenc szerint az év hátralévő része elegendő idő lesz arra, hogy a korábbi Országos Érdekegyeztető Tanács munkaadói és munkavállalói oldala konzultáljon a tervezetről, mert a törvény várhatóan jövő január 1-jén lép életbe.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke azt mondta: biztosan lesznek vitapontok. Egyértelműen kifogásolja például az MSZOSZ a jövedelmet és a pihenőidőt csökkentő, valamint a munkaidőt növelő elemeket, és alaposan meg akarják vizsgálni a munkaviszony létesítésének, megszüntetésének szabályrendszerét is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.