Berlusconi felháborodott

Az olasz kormányfő felháborodva fogadta azt a bírósági ítéletet, amelynek értelmében cége 560 millió euró kártérítést köteles fizetni egy korábbi vetélytársának. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/796169" target="_blank"><strong>• Fizethet Berlusconiék cége</strong></a>

MNO
2011. 07. 10. 16:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Silvio Berlusconi a La Repubblica vasárnapi számának nyilatkozva politikai szándékot tulajdonított a milánói bíróság döntésének. Mint fogalmazott, a bírák célja az ítélettel „az volt, hogy politikailag ártsanak nekem, és megdöntsék a kormányomat”.

Egyúttal arra figyelmeztetett, hogy a bírósági döntés veszélybe sodorja médiavállalatának, a Fininvestnek a létét. „Munkahelyek ezrei forognak kockán, s mindez olyan időben, amikor bizonytalan helyzetben van az olasz gazdaság” – hangoztatta a 74 éves miniszterelnök, akinek vagyonát több milliárd euróra becsülik.

A CIR cégcsoport tulajdonosa, Carlo de Benedetti és Berlusconi a 80-as évek végén ádáz harcot vívott egymással az egyik legnagyobb olasz kiadóvállalat, a Mondadori-csoport birtoklásáért. A vád szerint a Fininvest korrupcióba keveredett, amikor 1991-ben igazságügyi személyeket vesztegetett meg, állítólag azzal a céllal, hogy a Mondadori kiadót sikerüljön „elhalászni” a CIR elől. Berlusconi meg is szerezte a kiadót.

Az első fokon eljáró milánói bíró szerint a CIR-t azért kell kárpótolni, mert nem volt lehetősége a részrehajlástól mentes igazságszolgáltatásra. Berlusconi a vasárnapi interjúban közölte: ügyvédei fellebbezést fognak benyújtani a római semmítőszékhez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.