Bernek és Gyurta nagyott úszott

Helytálltak a magyarok a kínai vizes világbajnokság csütörtöki napjának úszóselejtezőiben: hárman „szólóban” léptek tovább a 16 közé, míg a 4x200 méteres női gyorsváltók viadalában a magyar négyes a harmadik legjobb matinés időeredmény birtokosaként folytathatja az esti döntőben.

MNO
2011. 07. 28. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Bernek Péter 200 m háton 1:57.23 perces nagy egyéni csúccsal – még közelebb kerülve Cseh László 1:56.69-es magyar rekordjához – összesítésben a második idővel került be a legjobb 16 mezőnyébe. A világbajnoki címvédő Gyurta Dániel 2:10.78 perccel, a negyedik legjobb idővel biztosította helyét az elődöntőben 200 m férfi mellen, de 16.-ként odakerült Molnár Ákos is (2:12.78).

A stafétára tartalékoló Verrasztó Evelyn 77-ből a 30. idővel, 55.76 másodperc alatt teljesítette a 100 m gyorsot, így nem jutott tovább. A női gyorsváltóknál a Mutina Ágnes, Verrasztó, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna alkotta kvartett 7:52.12 perc alatt ért célba, ezzel a 2010-es Európa-bajnok magyar válogatott – egyetlen eltéréssel: Dara Eszter helyett ezúttal Jakabos úszott – a teljes rangsorban harmadikként végzett és lett magabiztosan tagja az esti fináléban indulásra jogosultak elitcsoportjának.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.