Blatter is kiállt az eltiltott labdarúgók mellett

A nemzetközi szövetséget (FIFA) irányító Joseph Blatter kiállt azok mellett a mexikói labdarúgók mellett, akiket júniusban tiltottak el pozitív doppingtesztjük miatt.

MNO
2011. 07. 10. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyetértek a mexikói szövetséggel, amely nem bünteti meg a játékosokat, bizonyosan fertőzött élelmiszer állhat a háttérben” – jelentette ki szombaton a FIFA-elnök az U17-es világbajnokságnak otthont adó mexikói Pachucában. Az öt futballista az első, pozitív eredménnyel zárult doppingteszt miatt nem léphetett pályára az Egyesült Államokban rendezett – és mexikói címvédéssel zárult – Arany Kupa csoportkörének második és harmadik fordulójában. A második, úgynevezett B próba azonban már nem mutatott ki klenbuterolt.

A mexikói szövetség jelezte: a B tesztet a Los Angeles-i Egyetem laboratóriuma végezte el, és a szakemberek nem találtak tiltott szert egyik futballista mintájában sem, holott május 21-én valamennyien klenbuterollal akadtak fenn az ellenőrzésen. A játékosok elmondása szerint fertőzött étellel kerülhetett szervezetükbe a tiltólistán szereplő szer. A kapus Guillermo Ochoát, a hátvéd Francisco Rodiguezt és Edgar Duenast, valamint a középpályás Christian Bermudezt és Antonio Naelsont maga Felipe Calderón köztársasági elnök is a védelmébe vette. Az ország doppingügynöksége ugyanakkor közölte: a fertőzött hús miatti pozitív teszt esélye egy a millióhoz...

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.