Börtön és bírság vár a kiváló kapusra

Tizenöt napra börtönbe és további 15 napra házi őrizetbe kerül Nyikolaj Habibulin, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Edmonton Oilers kapusa.

MNO
2011. 07. 28. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz játékos még 2010 februárjában ittasan és a megengedett legnagyobb sebességnél gyorsabban vezette autóját, és elkapták. A gyorshajtás mértéke és az alkoholszint egyaránt közel kétszerese volt a lehetségesnél.

A szabadságvesztésről szóló ítélet most emelkedett jogerőre egy hosszú jogi procedúra végén. A házi őrizet alatt az NHL történetének első orosz Stanley Kupa-győztes hálóőre (2004, Tampa Bay Lightning) bokára rögzített nyomkövetőt visel majd, és maximum 12 órára hagyhatja el otthonát, de kizárólag a hokival kapcsolatos teendői miatt.

Ezenkívül bármikor számíthat alkoholtesztre, és 1500 dolláros bírságot is kell fizetnie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.