Bővült a SZILK

Uniós támogatással mintegy 2500 négyzetméteres üzemcsarnokot alakítottak ki a Szegedi Ipari Logisztikai Központban (SZILK), az épületben kamionszerviz és értékesítési bázis üzemel majd – közölte Vörös Béla, a központot működtető Globallog Logisztikai Kft. ügyvezetője hétfőn.

MNO
2011. 07. 25. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2444 négyzetméteres üzemcsarnok és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra, utak, közművek kialakítása 481 millió forintba került, ebből csaknem 235 millió forintot uniós támogatás fedezett – mondta a szakember. A Masped csoporthoz tartozó Globallog Logisztikai Kft. jogelődjét 1997-ben azzal a céllal alapították, hogy létrehozza és üzemeltesse az M5-ös, illetve M43-as autópályák bevezető szakasza mellett elhelyezkedő, 46 hektáros nagyságú területen fekvő Szegedi Ipari Logisztikai Központot.

A SZILK fejlesztése 2006-ban kezdődött el, melynek legfontosabb célja, hogy a dél-alföldi régió legjelentősebb logisztikai szolgáltatója legyen. A SZILK rendelkezik mind az „intermodális logisztikai központ”, mind az „ipari park” címmel. Fontos elemként jelenik meg a tevékenységek között az ingatlanok hasznosítása, a raktározási lehetőségek kiaknázása és a tanácsadás.

A Globallog Kft. 2006–2007-ben kezdte meg a tényleges fejlesztést, akkor első ütemben egy 2600 négyzetméteres raktárépület készült el, valamint egy irodaépület, amiben a vámhivatal kapott helyet. Emellett kamionparkolók készültek el és megkezdődött a logisztikai tevékenység. A második ütemben az infrastrukturális fejlesztések mellett elkészült a Hansa-Kontakt Kft. 30 ezer négyzetméteres raktárbázisa és az irodaépülete, ezt követte a Volvo Hungária Kft. kamionszervize és logisztikai bázisa, egy újabb raktárépület és a Hansa-Kontakt Kft. C+C áruháza.

A logisztikai központ 13 hektáros területén alakítja ki 920 megawatt kapacitású, kombinált ciklusú gázturbinás erőművét a Szeged Energia Zrt. – mondta az ügyvezető igazgató. A SZILK még meglévő 5-6 hektárnyi szabad területe iránt részben betelepülni szándékozó vállalkozások érdeklődnek, és a Globallog Kft. raktárkapacitását is bővítenék – mondta Vörös Béla.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.