Brahiból firkálták össze a falakat

Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a két helybéli fiatalt, akik szerdára virradóra mintegy harminc földeáki épület, köztük közintézmények falait firkálták össze fekete festékszóró spray-vel – tájékoztatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

MNO
2011. 07. 20. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során került a rendőrség látókörébe az a két – 17 és 20 esztendős – fiatalember, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével – mondta a százados. A gyanúsítottakat beismerő vallomást tettek, és a nyomozóknak azt mondták, tettüket „brahiból” követték el – tudatta a szóvivő. A gyanúsítottak ellen rongálás bűntette és önkényuralmi jelképek használata vétség miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság, várhatóan harminc napon belül bíró elé állnak.

A Csongrád megyei település többtucatnyi épületének falára horogkeresztet, trágár feliratok fújtak a tettesek. Megrongáltak több lakóházat, kocsmát, összefirkálták az orvosi rendelő, az egészségház, a plébánia, a könyvtár és a temető falát is – tapasztalta korábban a helyszínen az MTI tudósítója. A szerda reggel kapott bejelentések nyomán a rendőrség – polgárőrök bevonásával – két szemlebizottsággal kezdte meg a helyszínelést és az adatgyűjtést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.