Breivik további két épületet is felrobbantott volna

További tervei is voltak a múlt pénteki norvégiai kettős merénylettel gyanúsított, azokat beismerő Anders Behring Breiviknek – mondta ügyvédje pénteken az Aftenposten című újságnak.

MNO
2011. 07. 29. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Geir Lippestad ügyvéd szerint a férfinak „a pénteki napra még több, különböző nagyságrendű terve volt”. Ezek „épp olyan konkrétak” voltak, mint a pokolgéprobbantás az oslói kormányzati negyedben és az Utoya szigetén rendezett mészárlás – tette hozzá. „Azon a napon olyan dolgok történtek, amelyekre most nem térhetek ki, s azok következtében minden kicsit másképp alakult, mint ő elképzelte” – folytatta az ügyvéd. Breiviknek két további épület „bombázására” volt konkrét terve – mondta Lippestad a norvég lapnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.