Budapest után Párizzsal is leszerződtek

A budapesti kettes és négyes metróvonalak kocsijaira is szállítási szerződéssel rendelkező francia Alstom több mint 300 millió eurós szerződést kötött a párizsi metrót üzemeltető vállalattal (RATP) új metrókocsik gyártásáról – közölte a járműgyártó társaság hétfőn.

MNO
2011. 07. 25. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződés értelmében 2013 májusa és 2016 augusztusa között összesen 66 szerelvényt szállít majd. A járművek 30 százalékkal kevesebb energiát használnak fel, mint a forgalomban lévő régebbi típusok – közölte a vállalat. Az Alstom több partnerrel, így a Bombardier-vel és az Arevával együtt teljesíti a megrendelést. Az Alstom részesedése a szerződésben 200 millió euró.

A francia társaság 2001 júliusában kötött szerződést az RATP-vel egy típus fejlesztéséről, teszteléséről, előgyártásáról, továbbá 160 szerelvény opcionális szállításáról. A mostani megállapodás a harmadik és egyben utolsó részlete ennek a szerződésnek. Az első 44 szerelvényt 2008 júliusában helyezték üzembe a kettes vonalon, míg a második 50 szerelvény az ötös vonalon közlekedik. A mostani megrendeléssel a kilences vonal elhasználódott szerelvényeit cserélik le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.