„Bűnös eszközökkel” szereztek személyes információkat + Videó

Gordon Brown volt brit miniszterelnök azzal vádolta meg kedden Rupert Murdoch ausztrál–amerikai sajtómágnás lapjait, hogy „bűnös eszközökkel”, törvénytelenül szereztek róla személyes információkat. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796525" target="_blank"><strong>• Újabb sajtóbotrány: a volt miniszterelnök beteg fiáról is informálódtak</strong></a>

MNO
2011. 07. 12. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A The Sunday Times a jelek szerint hozzáfért a bankszámlámhoz. Hozzáfértek a dossziéimhoz is”, köztük az ingatlandossziékhoz – mondta Brown a BBC-nek, elsősorban a lapnak arra a cikkére utalva, amely szerint Brown állítólag áron alul vett lakást. „Igazán megdöbbentő, hogy ez olyan bűnözőkkel való kapcsolatok révén történt (…), akiket a The Sunday Timesnak dolgozó nyomozók béreltek fel” – méltatlankodott Brown, aki 1997 és 2007 között pénzügyminiszter, majd 2010-ig miniszterelnök volt.

A The Sunday Times a News Internationalhez, Murdoch News Corp. konszernjének brit lapcsoportjához tartozik. Murdochnak vasárnap be kellett zárnia legnépszerűbb lapját, a News of the Worldöt egy nagy visszhangot keltő telefonlehallgatási botrány miatt.



Brown bevallotta, hogy sírt, amikor a szintén a News Internationalhez tartozó, The Sun című bulvárlap 2006-ban felfedte, hogy egyik kisfia a cisztás fibrózis nevű betegségben szenved. „Nagyon dühös vagyok. (…) Sohasem beszéltem nyilvánosan Fraser betegségéről – mondta. – Fölmerül a kérdés, honnan szerezhették meg ezt az információt. (…) Meg kell magyarázniuk. Nem tudom elképzelni, hogy egy gyermek betegsége törvényesen nyilvánosságra hozható, hacsak az orvos vagy a család ki nem ad egy közleményt.” „A News International bűnözőkként számon tartott személyekhez fordult, olyanokhoz, akik egyes esetekben benne vannak a bűnügyi nyilvántartásban, és a News Internationalnek kapcsolatai voltak az alvilággal” – hangsúlyozta Brown.

David Cameron jelenlegi brit kormányfő kedden – ugyancsak a BBC-nek nyilatkozva – kijelentette, hogy együtt érez elődjével, miután értesült, hogy a The Sun közzétette a Brown fiának egészségi állapotáról szóló híreket. Mint mondta, az ügy „újabb visszataszító betörés a magánéletbe”, ami elfogadhatatlan és szívszorító az érintett család számára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.