Csaknem négyszáz láb ropja majd

Augusztusban ismét a folklór fővárosa lesz a Borsod megyei Kazincbarcika, ahol tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivált. Az augusztus 3-án kezdődő eseménysorozaton hat csoport csaknem kétszáz táncosa ad majd ízelítőt nemzete zenei és tánckultúrájából.

MNO
2011. 07. 23. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sajó-völgyi város, Kazincbarcika mellett idén további hét település – Bánhorváti, Berente, Múcsony, Sajóbábony, Sajókaza, Sajószentpéter és Vadna – ad helyet a fesztivál programjainak.

Az ötnapos rendezvény Észak-Borsod legrangosabb népművészeti fesztiválja, amely a folklór minden ágát felöleli a néptánctól kezdve a népzenén át egészen a kézművességig, és amely látványos zenés-táncos felvonulásokkal, nemzeti estekkel és táncházakkal várja a közönséget – emelte ki Göndör Judit, a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-nek.

A XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválon hat csoport csaknem kétszáz táncosa lép majd fel a településeken: a Gruppo Folk Garazza Szicíliából érkezik, de láthatja a közönség a The Alba Country Folk Ensemble nevű román csoportot, a „Petro Kuzmjak” Művelődési Egyesületet Szerbiából, a török Kabatas Erkek Lisesi Halk Oyunlari Grubu elnevezésű együttest, és fellépnek a hazaiak is, azaz a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és a Galagonya citerazenekar Kazincbarcikáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.