Csökkent a kőolaj ára

Csaknem két dollárral csökkent a kőolaj ára pénteken azután, hogy júniusban újra növekedésnek indult a munkanélküliség az Egyesült Államokban.

MNO
2011. 07. 08. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugati féltekén irányadó amerikai WTI ára 1,82 dollárral csökkent 96,85 dollárra hordónként, az Északi-tengeri Brent kőolajfajta ára 62 centtel, 117,97 dollárra esett. Előző nap az olajár még háromheti csúcsra emelkedett, mert a vártnál kedvezőbben alakult a munkanélkülisegély-kérelmek száma és a kiskereskedelem.

Az Egyesült Államokban a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban 9,2 százalékra emelkedett a munkanélküliség júniusban a májusi 9,1 százalékról, miután az új munkahelyek létesülése gyakorlatilag leállt. Elemzők szerint a munkahelyképződés megtorpanását több tényező együttesen okozta: a magas üzemanyagárak visszafogták a fogyasztói költekezést, miközben az ellátási láncban a japán válságból eredő egyenetlenségek lassítják az amerikai feldolgozóipari termelést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.