Divat rinocéroszfejet lopni

Divat lett az orrszarvúfejek lopása az európai múzeumokból: sok hasonló eset után ezúttal a franciaországi Blois város természettudományi múzeumából loptak el egy kitömött rinocéroszfejet.

MNO
2011. 07. 12. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tolvajok feltörték az intézmény bejáratát, majd megszöktek a mintegy száz kilogrammos koponyával – közölte a rendőrség és a múzeum vezetősége kedden. A francia nyomozók az esetek hátterében országhatárokon átívelő csempészakciót sejtenek. Elsősorban Kínában különösen keresett az állatok szarva, mivel afrodiziákumnak tartják.

Az elmúlt hónapokban különböző múzeumokból loptak el orrszarvúfejeket, többek között a franciaországi Rouenből, a belga Lüttichből és Brüsszelből is. A Blois-ból eltűnt fej a XIX. századból származott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.