Döntetlent játszott a magyar válogatott

A magyar válogatott 2-2-es döntetlent játszott az amerikai együttessel a kínai Ningpóban (Ningbo) zajló sakk-csapatvilágbajnokság szombati, hatodik fordulójában.

MNO
2011. 07. 23. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki pihenőnap után szombaton, a holtversenyben második helyen álló magyar csapatban a korábbi fordulóknak megfelelően Lékó Péter, Almási Zoltán, Polgár Judit és Balogh Csaba kapott lehetőséget. A játéknapon Almási világossal győzni tudott, míg Lékó sötéttel, Balogh pedig világossal remizett, Polgár viszont sötéttel kikapott, így döntetlenre végzett a csapat.

Eredmény, 6. forduló:

Magyarország-Egyesült Államok 2-2
Gata Kamsky (2741)–Lékó Péter (2717) döntetlen
Almási Zoltán (2726)–Yuri Shulman (2617) 1-0
Yasser Seirawan (2635)–Polgár Judit (2699) 1-0
Balogh Csaba (2643)–Robert Hess (2609) döntetlen

A magyarok – a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően – 2001 óta először vehetnek részt ismét a rangos csapatversenyen.

Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.