Egyelőre nem lesznek maffiatörvényszékek

Elutasította pénteken a bolgár törvényhozás az illegálisan szerzett tulajdon bírói ítélet nélküli elkobzását is lehetővé tevő maffiaellenes törvényt.

MNO
2011. 07. 08. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kisebbségben lévő polgári kormány által előterjesztett törvény „totalitárius”, sérti az emberi jogokat, ráadásul „elüldözné a külföldi befektetőket” – vélik a jogszabálytervezet bírálói.

A törvény elfogadása egy héttel az Európai Unió (EU) Bulgáriáról szóló jelentésének közzététele előtt hiúsult meg. A szervezett bűnözés és a korrupció elleni harc hiányosságai miatt a balkáni ország négy évvel az uniós csatlakozás után még mindig megfigyelés alatt áll.

Margarita Popova igazságügyi miniszter a parlamenti szavazást követően úgy nyilatkozott, hogy a kormány a szóban forgó törvénytervezetet egy „kedvező időpontban” újra benyújtja a parlamenthez. A szófiai vezetés szerint a jogszabály úgynevezett maffiatörvényszékek felállításával megkönnyítené a leszámolást a szervezett bűnözéssel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.