Egyre kevesebb sört isznak a szlovákok

Harmadik éve folyamatosan csökken a sörfogyasztás Szlovákiában. Tavaly egy lakos átlagosan 9 literrel kevesebb sört gurított le, mint 2009-ben.

MNO
2011. 07. 08. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júlia Hurná, a Sör- és Malátagyártók Szlovákiai Társulásának elnöke a statisztikai hivatal adataira hivatkozva közölte, tavaly egy ember átlagosan 70,2 liter sört fogyasztott, míg 2009-ben az egy lakosra eső átlagos sörfogyasztás 79,2 százalék volt. A csökkenés 2007 óta folyamatos.

A statisztikai adatokból kiderül, borból is kevesebb fogyott 2010-ben, mint egy évvel korábban. Az egy főre eső borfogyasztás 15 liter volt, ami 1,5 literrel kevesebb, mint 2009-ben. Az adatok szerint azonban elsősorban nem a szőlőből készült borok fogyasztása csökkent, hanem a más boroké.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.