Együtt szeretjük az internetet, a telefont és a tévét

Tíz európai háztartásból négy ugyanazon szolgáltatónál, csomag formájában fizeti elő az internet-, telefon- és tévészolgáltatást.

MNO
2011. 07. 12. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyebek között ez derült ki abból az európai uniós közvélemény-kutatásból (Eurobarométer), amelynek eredményeit Neelie Kroes biztos kedden hozta nyilvánosságra Brüsszelben. Magyarországon még az uniós átlagnál is nagyobb, 45 százalékos a csomagok népszerűsége. A felmérés szerint egyre népszerűbb az internetes telefonálás is.

Minden negyedik válaszadó ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy internetkapcsolatának letöltési/feltöltési sebessége nem felel meg az aláírt szerződésben szereplő feltételeknek. Minden harmadik válaszadó jelezte, hogy tapasztalt már üzemzavart az internetes kapcsolatban.

A kutatásból az is kiderült, hogy az uniós polgárokat aggasztja az adatvédelem kérdése. A válaszadók 88 százaléka szeretne értesülni arról, ha a távközlési szolgáltató által összegyűjtött személyes adatai elvesznek, azokat ellopják, vagy valamilyen módon megváltoztatják.

Kroes emlékeztetett arra, hogy májustól új uniós szabályok vannak érvényben, amelyek értelmében a távközlési és az internetes szolgáltatóknak szigorú biztonsági intézkedéseket kell hozniuk ügyfeleik adatai (név, e-mail cím és bankszámla-információk), valamint az ügyfelek által lebonyolított minden egyes telefonhívásra és internetes hozzáférésre vonatkozó információk védelme érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.