Együttműködési megállapodást kötött az OKF és az MgSzH

Együttműködési megállapodást írt alá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) vezetője csütörtökön Budapesten.

MNO
2011. 07. 28. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új megállapodás megújítja és a világ fejlődése által megmutatkozó eseményekhez igazítja az együttműködést – mondta Bakondi György, az OKF főigazgatója. Az altábornagy példaként hozta fel a fukusimai katasztrófa utáni folyamatot, amely az OKF-hez tartozó Radiológiai Ellenőrző Hálózattal, illetve az Országos Sugárfigyelő, Jelző- és Ellenőrző Rendszerrel valósult meg, de szerencsére Magyarországon nem volt szükség a beavatkozásra. Ha viszont sor került volna rá, akkor az MgSZH-t is be kellett volna vonni, hiszen állat-egészségügyi, állatvédelmi, valamint élelmiszer-biztonsági kérdések merültek volna fel.

Oravecz Márton, az MgSZH elnöke a Németországban elterjedt kólijárványt említette, amelynél ugyancsak akkor kellett volna az OKF-et bevonva beavatkozni, ha a fertőzés Magyarországra is átterjedt volna. Ezt megelőzendő a vidékfejlesztési miniszter mintavételi és vizsgálati folyamatokat rendelt el – tette hozzá.

A megállapodásban rögzített együttműködés három területet fog át. Az első az állategészségügy és élelmiszer-biztonság, a második a földművelésügy különböző területei, míg a harmadik az erdők tűzvédelmére vonatkozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.