Életnagyságú Terminátor-szobor Thalban

Múzeum nyílt szombaton Arnold Schwarzenegger egykori szülőházában a dél-ausztriai Thalban.

MNO
2011. 07. 30. 19:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt kaliforniai kormányzó és testépítő világbajnok nem volt jelen a múzeum megnyitóján, amelyet a 64. születésnapjára időzítettek. A Graz melletti Thalban a halványsárga színű házat abban a formájában restaurálták, amelyben Arnold Schwarzenegger 1947. július 30-án a világra jött benne.

Mintegy ezer kiállítási tárgy látható a múzeumban, közöttük az első súlyok, amelyeket az egykori testépítő edzéseihez használt, de bemutatják itt politikai karrierjét is kaliforniai irodája másolatával. Filmjeiből is láthatók részletek, filmszínészi karrierjének legemlékezetesebb darabját idézi a ház előtt az életnagyságú Terminátor-szobor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.