Elindult az országos dinnyerazzia az áruházakban + Képek + Videó

Folyamatosan vizsgálják a zöldségek és a gyümölcsök, kiemelten a görögdinnye állagát és ízét is a hazai nagyáruházakban – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója a Tesco gyáli logisztikai központjától. Lapunk szerdai száma arról írt, hogy a dinnyetermelők demonstrációra is készek, mivel a felvásárlási árakat a gazdák szerint lenyomja a kereskedelmi láncokban kapható, sokszor kétes eredetű termék.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/793793" target="_blank"><strong>• Itt az újabb élelmiszerbotrány</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795044" target="_blank"><strong>• Dinnyeszezon: azonnali vizsgálatot rendelt el Fazekas Sándor</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795211" target="_blank"><strong>• Megkezdődött a kiemelt nyári élelmiszer-biztonsági ellenőrzés</strong></a>

MNO
2011. 07. 07. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár demonstrációra is készek a dinnyetermelők – írta lapunk szerdai száma. Az idei termés ugyanis hiába kiváló minőségű, a felvásárlási árakat a gazdák szerint lenyomja a kereskedelmi láncokban kapható, sokszor kétes eredetű termék. A szezon kezdete miatt a vidékfejlesztési miniszter azonnali dinnyeellenőrzést rendelt el.





Folyamatos vizsgálatok

A Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságától 9 órára érkezett egy szakember a Tesco gyáli logisztikai központjához, hogy ellenőrizze a zöldségeket és gyümölcsöket, kiemelten a görögdinnyéket. A Hír TV helyszíni tudósítója elmondta, ilyen vizsgálatokat folyamatosan tartanak. Most kiemelten nézik, hogy a gyümölcsökön fel van-e tüntetve a származási ország. Szatmári Szabolcs úgy nyilatkozott, ilyenkor megnézik a görögdinnye állagát, és az ízét is vizsgálják. Erre azért van szükség, hogy biztosítsák a megfelelő minőséget.







(Fotók: Hegedűs Márta/Magyar Nemzet)

(HírTV, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.