Elismerést kapott Csehország

Megerősítette Csehország elsőrendű befektetői adósbesorolásait hétfőn a Fitch Ratings, elismerő értékelést adva a cseh közfinanszírozási rendszer helyzetének javulásáról és a nyugdíjreformról.

MNO
2011. 07. 25. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb európai hitelminősítő Londonban közölte, hogy a megerősítés a devizában és hazai valutában kiadott szuverén cseh adósság „A plusz”, illetve „AA mínusz” osztályzataira, valamint a rövid lejáratú devizakötelezettségek „F1” besorolására és a kereskedelmi adósokra külön megállapított, „AA plusz” szintű besorolási országplafonra vonatkozik. A hosszú futamidejű devizaadósság osztályzatának kilátása felminősítés lehetőségére utaló pozitív.

Csehország „A plusz” szuverén devizaadósi osztályzata négy fokozattal jobb a Fitch Ratings által Magyarországra érvényben tartott, stabil kilátású „BBB mínusz” besorolásnál, amely a befektetésre ajánlott sáv alapszintje.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.