Elképesztő: minden második lakásban lopták az áramot

Az áramszolgáltató szakemberei és a rendőrség közös nyíradonyi akciója során szerdán 35 esetben találtak szabálytalan vételezést, több helyen életveszélyes módszerekkel lopták az áramot – ismertette a razzia eredményét pénteken a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 29. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közlése szerint az E.ON és a rendőrség részéről közel hatvanan vettek részt az ellenőrzésekben. Az akcióban 71 helyen történt ellenőrzés és csaknem minden második ingatlannál bukkantak áramlopás nyomaira. A rendőrség tizenhat nyíradonyi lakost állított elő: tízen szabálysértési őrizetbe kerültek, négy ember ellen szabálysértési eljárást, kettővel szemben pedig büntetőeljárást indítottak.

Utóbbiak életveszélyes módszereket alkalmaztak, az utcai vezetékről közvetlenül vezették az áramot a lakásukba, illetve megcsapolták a házukban található fővezetéket. Az akciónak kettős célja volt, egyrészt a hálózatveszteség csökkentése, másrészt a szabálytalan vételezések miatt tömegesen fennálló élet-, és balesetveszélyes állapotok megszüntetése. Az őrizetbe vett személyeket a rendőrség gyorsított eljárással 72 órán belül bíróság elé állítja – zárul a rendőrség közleménye.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.