Emelkedhet a réz ára

Az elektronikai cikkek iránti kereslet növekedésével az elkövetkező hónapokra emelkedő rézárakat jósol a legnagyobb európai réztermelő, az Aurubis.

MNO
2011. 07. 10. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak nyilatkozva elmondta: bár lehetnek kisebb kilengések, vagyis a rézárak növekedése nem lesz töretlen, a réz iránti kereslet az ázsiai, elsősorban a kínai konjunktúrával párhuzamosan nőni fog.

A hét végén közzétett adatok szerint Kína – a világ vezető rézfogyasztója – rézimportja kéthavi csökkenést követően júniusban 9,9 százalékkal emelkedett. A réz tonnánkénti ára az elmúlt 12 hónapban 6700 dollár körüli szintről 9700 dollárra nőtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.