Erős csoportban a válogatott

A magyar futsalválogatott Oroszországgal és Kazahsztánnal csap össze decemberben a hazai rendezésű világbajnoki selejtezőtornán.

MNO
2011. 07. 07. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki, nyoni sorsoláson az is kiderült, hogy a csoport negyedik tagja a Lettország, Ciprus, Anglia, San Marino négyesből kerül majd ki az októberi előselejtező alapján. A lebonyolítási rend szerint az eddigi 16 helyett immár 20 válogatott lehet ott a jövő évi, Thaiföldön sorra kerülő vb-n, s Európa hét együttest delegálhat az eseményre.

A kontinentális szövetség (UEFA) három lépcsőben alakítja ki a továbbjutó, hétfős mezőnyt, a magyarok pedig csak a második körben kapcsolódnak be, amikor is hét négycsapatos selejtezőtornát rendeznek, s ebből az egyik Magyarországon lesz. Mindegyik kvartettből az első két helyezett jut az utolsó szakaszba. A második selejtezőkör tornáit december 14. és 18. között rendezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.