Európa legjobbját keresik a víz alatt

Tizenhét ország mintegy 169 sportbúvára áll rajthoz és küzd meg az Európa legjobbja címért a hétfőn startoló 13. Junior Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokságon, Miskolcon – tudatta a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ).

Kollár Krisztián
2011. 07. 08. 18:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kontinensviadalt július 11. és 18. között rendezik meg. Az ünnepélyes megnyitóra a 12-i edzésnap után, este 7 órakor kerül sor, ahol dr. Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, CMAS-alelnök és Kriza Ákos polgármester köszönti a versenyzőket.

Az uszodai versenyszámokat a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, a hosszú távú úszást pedig a nyékládházi tóban hajtják majd végre a sportolók. A hivatalos programismertető szerint az előfutamok délelőtt fél tízkor, a versenyszámok döntői délután fél ötkor kezdődnek. A rangos eseményt Miskolc és Nyékládháza támogatásával a szakszövetség rekordrövid idő alatt szervezte le, ugyanis eredetileg Kecskemét városa adott volna otthont az eseménynek. Az MBSZ tájékoztatása szerint a két önkormányzat mellett számos támogató segített az anyagiak előteremtésében, és abban, hogy a kontinensviadal méltó módon kerüljön megrendezésre. Jegyek korlátozott számban a helyszínen kaphatók napi 800 forintos áron.

Az egyhetes viadalon a Búvár Világszövetséget (CMAS) Xavier Duran Soler, a szervezet sportbizottságának elnöke fogja képviselni. Az Európa-bajnokság védnöke Balogh Gábor, Orbán Viktor miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója, egykori olimpiai ezüstérmes, Európa- és világbajnok öttusázó.

(Forrás: MBSZ)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.