Ezüstérmet ugráltak össze a katonák

Ezüstéremmel tért haza szerdán a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja, amely az V. Nyári Katonai Világkupán vett részt Brazíliában.

MNO
2011. 07. 28. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Katonai Hírügynökség tájékoztatása szerint a csapat célbaugrás kategóriában, 34 nemzet versenyzői közül lett második az olaszok mögött. Az együttesből valamennyien az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái és a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület tagjai. Ruszin Romulusz ezredes, az egyesület elnöke elmondta: a csapat célbaugrásban a legjobb, amelynek lényege, hogy a versenyzőknek egy két centiméteres célpontot kell megérinteniük a lábukkal a lehető legpontosabban.

A Katonai Világkupát a Nemzetközi Sport Tanács találta ki, 1995-ben rendezték meg először, és négyévente mindig az olimpia előtti évben tartják. Az úgynevezett katonai olimpia programjában 19 sportág szerepel, s ezek jelentős része az ötkarikás játékok programjában is megtalálható, emellett katonai sportágak – például az ejtőernyőzés, a katonai, tengeri vagy légi öttusa – is szerepelnek. Idén 111 ország vett részt a viadalon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.