Fejlesztésekről tárgyal a HITA kínai cégekkel

Két kínai céggel folynak tárgyalások vegyipari és logisztikai fejlesztésről – mondta el Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke a Napi Gazdaság hétfői számában megjelent interjúban.

MNO
2011. 07. 25. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vegyipari fejlesztésnek nincs köze a BorsodChemhez – válaszolta az újságíró kérdésére a hivatal elnöke. Az pedig, hogy Szlovákiában is terveznek a kínaiak logisztikai központot, „nem jelenti azt, hogy mi elbuktunk egy ilyen projektet” – tette hozzá Dobos Erzsébet.

A HITA elnöke szerint a külgazdasági diplomatahálózatot Dél-Amerikában kellene leginkább bővíteni, de – Dobos Erzsébet szavai szerint – a térség „egyelőre fehér foltként szerepel a térképen”. A HITA a magyar cégek beszállítóvá válását főleg a második és harmadik körbe tartozó beszállítók támogatásával segíti. Termékfejlesztéseikhez, technológiaváltásukhoz, beruházásaikhoz – modul rendszerben – megfelelő finanszírozási, hálózatépítési és szolgáltatási hátteret biztosít.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.