Felfüggesztés az MFB-nél

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. további intézkedésig felfüggeszti az MFB Közösségi közlekedésfejlesztési hitelprogram keretén belül a hitelkérelmek befogadását – tette közzé az MFB honlapján.

MNO
2011. 07. 08. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bank közleménye szerint ahol a banki szolgáltatás kiválasztására nem kell közbeszerzési eljárást lefolytatni, új hitelkérelmet legkésőbb 2011. július 18-án fogadhatnak be a hitelprogram értékesítésében részt vevő hitelintézetek, ahol pedig közbeszerzési eljárást kell lefolytatni, a legkésőbb 2011. július 18-án megindult közbeszerzési eljárás alapján benyújtott hitelkérelmek fogadhatók be.

Az MFB Közösségi közlekedésfejlesztési hitelprogram célja, hogy a közszolgáltatási szerződéssel rendelkező közúti és vasúti személyszállító vállalkozások olyan kedvezményes kamatozású forrásban részesüljenek, amely hozzájárulhat a biztonságosabb és környezetkímélőbb közösségi közlekedés megvalósításához a meglévő, elöregedett gépjármű-/gördülőállományuk megújításával.

A hitelprogram az MFB honlapján közzétett tájékoztató szerint új és használt járművek megvásárlásához is igénybe vehető. A hitel forintban igényelhető, a minimális hitelösszeg 100 millió forint, a futamidő legfeljebb 15 év, legfeljebb két év türelmi idővel, a kamat háromhavi Euribor + legfeljebb 6,2 százalék. A saját erő mértéke a beruházás nettó – vagy amennyiben a vállalkozás áfa visszaigénylésére nem jogosult, bruttó – bekerülési értékének legalább 10 százaléka, amelybe bármilyen európai uniós vagy hazai forrásból elnyert vissza nem térítendő támogatás is beszámítható. Az MFB nemrég bejelentette, hogy hitelprogramjait átstrukturálja, az Új Széchenyi-tervhez igazítja, és az ügyfelek számára könnyebben elérhetővé, egyértelműbbé teszi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.