Felfüggesztettet kaptak a grúz fotósok

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy tbiliszi bíróság pénteken három fotóst, s egyikük feleségét azzal a váddal, hogy Oroszország javára kémkedtek. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798347" target="_blank"><strong>• Beismerő vallomást tettek a kémkedéssel vádolt grúz fotósok</strong></a>

MNO
2011. 07. 22. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítéletet bejelentő bíró rögtön el is rendelte az elítéltek szabadlábra helyezését. Zurab Kurcikidzét, az EPA sajtófotó-ügynökség munkatársát és Irakli Gedenidzét, Miheil Szaakasvili elnök hivatalos fényképészét négy év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották.

Gedenidze felesége, Natia másfél év börtönbüntetést kapott, de az ítélet végrehajtását az ő esetében is felfüggesztették. Giorgi Abdaladzét, a külügyminisztérium fotósát három év elzárással sújtották, de az ítéletet egyelőre nem hajtják végre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.