Feliratokat magyarul is! – küzdelem óriásplakátokkal

Szlovákiában óriásplakátokkal kampányol a kétnyelvű feliratokért a Magyar Koalíció Pártja. A nyelvtörvény módosítása óta az ügyintézésben már nem előírás, hanem csak lehetőség a kétnyelvűség feltételeinek megteremtése. A civil kezdeményezéshez a másik magyar párt, a kormánykoalícióban lévő Híd is csatlakozott.

MNO
2011. 07. 23. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feliratokat magyarul is! Így szól a felhívás, amellyel egyre több főút mellett találkozni Dunaszerdahely és Révkomárom között. Öllős László a kisebbségi jogok elismert kutatója Szlovákiában. Azt mondja, a plakátkampányra szükség van a nyelvtörvény módosítása után.

A Magyar Koalíció Pártja arra kért minden felvidéki magyart, hogy lakóhelyük kétnyelvűségéért maguk is tegyenek. Például azzal, hogy magyar nyelven hirdetik eladó portékájukat vagy a saját foglalkozásukat. A kétnyelvűség népszerűsítését civil kezdeményezték, a mozgalomhoz az MKP mellett a kormánykoalícióba tartozó Híd Párt is csatlakozott.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.