Félméternyi eső, káosz és rengeteg halott Dél-Koreában + Képek

A legfrissebb adatok szerint legkevesebb 41 ember meghalt és 12 eltűnt a csaknem egy évszázada legsúlyosabb esőzésekben és áradásokban a dél-koreai fővárosban, Szöulban és környékén – közölték illetékesek csütörtökön.

MNO
2011. 07. 28. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb esők verték, áztatták a hegyvidéki térséget csütörtökön, s emiatt a hatóságok a védelmi minisztérium és a rendőrség segítségét kérték. Több mint félméternyi (530 milliméter) eső esett Szöulban és környékén kedd este óta, 1907, a mérések kezdete óta a legnagyobb özönvizet okozva ebben a hónapban – jelentette az országos meteorológiai intézet. Szöulban csak szerdán 301,5 milliméternyi esőt mértek, ennyi még sohasem esett ott júliusban. Az előző rekord 296,4 milliméter volt 1987. július 27-én.



Földcsuszamlásokról, összedőlt házak százairól, városi közlekedési káoszról, áramkimaradásokról, elárasztott utcákról, utakról, lakónegyedekről szólnak a hírek. A főváros közepén áthaladó Han folyó több hídját le kellett zárni, s számos vasútvonalon is szünetel a forgalom.





Több mint 4500 embernek kellett elhagynia otthonát, és sok házban nincs áram. A károk várhatóan dollárszázmilliókra rúgnak majd a szakértők szerint.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.