Fizetésképtelenné vált Csurgó

Fizetésképtelen lett Csurgó; az eladósodott, csődközeli állapotba került dél-somogyi város önkormányzata hónapok óta hitelből fizeti a béreket, a város jövője a tét – írta pénteken a Somogyi Hírlap.

MNO
2011. 07. 29. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A városban sok hamis információ terjed, de az elmúlt 8 hónapban se képviselő, se lakos, se vállalkozó nem állt elő megoldási javaslattal” – idézte a lap Füstös János (Fidesz–KDNP) polgármestertől a csütörtöki, válságtervet készítő rendkívüli testületi ülésen elhangzottakat.

Mint kiderült: a 800 milliós tartozást felhalmozott önkormányzat augusztus 3-án nem tud fizetést adni alkalmazottainak. A segélyezettekkel és közmunkásokkal együtt ez 730 embert érint, családtagjaikkal együtt a lakosság harmadát. Az önkormányzatnak azonnali hitelre lenne szüksége, ám a számlavezető bank feltételt támasztott: akkor ad újabb hitelt, ha olyan intézkedési tervet dolgoznak ki, amely a költségvetés egyensúlyát helyreállítja. E nélkül az augusztus 31-én lejáró 180 milliós folyószámlahitelt sem hosszabbítja meg.

„Noha az ülést számos egyeztetés előzte meg, a nyilvános ülésen is volt adok-kapok rendesen” – érzékeltette a cikk írója a hangulatot, helyt adva a címzetes főjegyző álláspontjának és több képviselő véleményének a kialakult helyzetről. „Az idők során az eddigi legrosszabb helyzet állt elő, amit közösen kell megoldani, egyébként a legrosszabbra is fel kell készülni” – összegzett a polgármester a testületi ülésen, azt hangoztatva: „Csurgó jövője a tét!”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.