Főszerepben az utcazenészek

Veszprémben szerdától az utcazenészeké a főszerep: a város tucatnyi pontján összesen több mint száz zenekar lép fel az utcazene fesztivál négy napja alatt.

MNO
2011. 07. 12. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muraközy Péter főszervező tájékoztatása szerint a 11. alkalommal megrendezett fesztiválon a – pénzdíjjal járó – legjobb utcazenész címért húsz előadó, illetve formáció versenyez, de a hagyományos megmérettetés mellett még számos koncerttel várják a közönséget a megyeszékhely utcáin és terein.

A fesztiválon koncertet ad a német Gentleman, az olasz Roy Paci, a mexikói Los del Abajo, a spanyol Tonino Carotone és a francia Electric Bazar Cie is. A magyar felhozatalban többek között olyan zenekarokkal találkozhat a közönség, mint az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Vad Fruttik és a Hősök.

A szervezők szerint a civil kezdeményezésként indult rendezvény mára kivívta a „hazai paletta legegyedibb fesztiválja” címet. Az utcazene fesztivál – amelyen többek között az Óváros téren, a Kossuth utcában, a Séd mozinál és a színházkertben tartanak koncerteket – ingyenesen látogatható, kizárólag a veszprémi várban található, 3500 fő befogadására alkalmas nagyszínpadhoz kell belépőt váltani.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának szervezésében a Fortuna udvar „beszélgetős” helyszínné alakul, ahol az érdeklődők média- és marketingszakemberek részvételével hallhatnak előadásokat az új zenei irányzatokról és a kultúrpolitikáról. Délutánonként gyerekprogramok is lesznek: kézműves foglalkozásokkal, közösségi játékokkal várják a kicsiket és szüleiket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.