Füreden estélyt és aukciót is rendeznek

MN
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel az Anna-bál előtt, a Kékszalag vitorlásverseny mezőnyének befutási napján, július 16-án érdemes felkeresni a magyar tenger egyik ékkövének számító balatonfüredi Vaszary- villát, ugyanis e napon nagyszabású aukció, majd pedig estély várja az idelátogató vendégeket. A két program egymástól ugyan teljesen független, ám tetszés szerint „átjárható”.
Az aukción egyebek mellett klasszikus és modern festményekre, szobrokra, műtárgyakra, balatoni relikviákra, régi térképekre és metszetekre lehet szert tenni. Míg azonban ez a rendezvény tisztán kereskedelmi jellegű, és a szokásos feltételekkel zajlik, addig az estély belépőjegyeiből származó bevétel jótékonysági célt fog szolgálni – az ebből befolyt összeget csángó gyerekek balatoni nyaraltatására fordítják. Az esemény háziasszonya Miklósa Erika, Liszt Ferenc- díjas opera-énekesnő lesz, az estélyen fellép a Dresch Quartet; Kovács Ákos pedig Krúdy-estjéből szemezget. Az esemény védnökeit ugyancsak meg kell említeni: a fővédnök Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, védnöke pedig Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.
Infó: www.pinterantik.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.