Golfra váltott az olimpiai bajnok teniszező

Golfozóként szeretne visszatérni az olimpiára Jevgenyij Kafelnyikov, az oroszok korábbi világranglista-vezető teniszezője, aki 2000-ben, Sydneyben megnyerte a férfi egyest az ötkarikás játékokon.

MNO
2011. 07. 09. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 37 éves, már visszavonult játékos úgy gondolja, hogy a riói seregszemléig hátralévő öt év elegendő lesz számára ahhoz, hogy új sportágában a megfelelő színvonalra jusson. Bár hozzátette: egyáltalán nem veszi biztosra, hogy kvalifikálni tudja majd magát.

Kafelnyikov az utóbbi időben több oroszországi golftornán is elindult, és nem teljesített rosszul. Most azt szeretné felmérni, hogy mire képes a nemzetközi mezőnyben. A golfot 2009-ben vették fel újra az olimpia programjába, 2016-ban 112 év szünet után szerepel majd ismét a műsorban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.