Gyülekeznek a cserkészek

Hétfőn kezdődik és augusztus 3-ig tart a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség IV. Szövetségi Nagytábora az ipolynyéki Csali-völgyben. Az ötévente megszervezett Nagytáborban tíz nap alatt csaknem hatszázan vehetnek részt változatos programokon.

MNO
2011. 07. 25. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cserkészek Szlovákia különböző pontjairól érkeznek, Pozsonypüspökitől egészen Királyhelmecig. Az országos szintű rendezvényen lengyel, cseh és szlovák cserkészeket is fogadnak, valamint a többi magyar cserkészszövetségből is érkeznek táborozók – írja a Felvidék Ma hírportál.

A mostani tábor a Rákóczi-szabadságharcot idézi fel. A rendezők célja, hogy a gyerekekhez közelebb hozzák a magyar történelmet. A résztvevők korhű programokon vehetnek részt, megtapasztalhatják például, milyen árusítani a saját kézzel készített termékeiket egy igazi zsibvásárban, tárogató hangja mellett. A magyar népi kultúra megismertetése fontos szempont a tábor programjai között. Ezt a népdaltanítás, táncház, valamint kézműves foglalkozások sora biztosítja.

A sportnap programjai az egészséges életmódra és a mozgásra hívják fel a gyerekek figyelmét, míg az önkéntes munkával a környezetükre és embertársaikra való odafigyelés kerül a középpontba. A részt vevő cserkészcsapatok hat altábora mellett a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség történetében először családos altábort is felépítenek a kisgyermekes cserkészcsaládoknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.