Ha nem avatkozunk közbe, még sok gyerek hal meg

Az UNICEF 1,25 millió dél-szomáliai éhező gyermeknek kért sürgős segítséget. Az ENSZ Gyermekalapjának pénteken közzétett kiáltványa mindennél fontosabbnak nevezte a gyermekek megmentéséért való összefogást. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/800325" target="_blank"><strong>• Éhen halnak az emberek, pedig állítólag tele vannak a raktárak</strong></a>

MNO
2011. 07. 29. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Dél-Szomália gyermekeinek égető szüksége van a segítségünkre. Túl sokan meghaltak már közülük, és sokan nagy veszélyben vannak, hacsak nem avatkozunk közbe azonnal” – fogalmazott Rozanne Chorlton, az UNICEF szomáliai képviselője. Mint hozzáfűzte: most minden energiát a gyermekek életének megmentésére kell összpontosítani.

A nemzetközi szervezet adatai szerint a térségben 1,25 millió gyermek élete forog veszélyben, és 640 ezer alultáplált gyermek van. Az élelmiszer-ellátás biztosítására minden partnerét mozgósította, és minden járható utat igénybe vesz – hangsúlyozta az UNICEF.

A közlemény szerint a közelmúltban három szállítmányt küldtek légi úton Mogadishuba, kettőt Galkayóba, egyet pedig Baidoába, emellett két hajó is kikötött Mogadishuban életmentő táplálékokkal. A szállítmány, amelynek zöme már célba ért, összességében 653 tonna kukorica-szója keveréket tartalmazott, amely 65 ezer gyermek számára biztosít tápláló ételt, 230 ezer tonna terápiás élelmiszert pedig 16 ezer súlyosan alultáplált gyermeknek szántak. A következő két hónapban a nemzetközi szervezet 150 ezer háztartásnak szeretne segíteni az élelmiszersegéllyel, és melegétel-ellátást is szerveznek. Az UNICEF becslése szerint 117 millió dollárra lesz szükség ahhoz, hogy Dél-Szomáliában minden gyermekhez eljussanak a segélyszállítmányok.

A segélyakcióhoz az UNICEF Magyar Bizottság is csatlakozott. Mint pénteken az MTI-hez eljuttatott levelükben írták: az UNICEF magyar szervezete adománygyűjtést indított. „Az UNICEF Magyar Bizottság az 11705008-29913358 számú számlaszámra várja a pénzadományokat, hogy élelemmel, gyógyszerrel és oltóanyaggal láthassa el a több százezernyi szenvedő gyermeket” – tájékoztattak közleményükben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.