Halálos csapdába kerültek

Tizenöt delfin pusztult el a partra vetődve Skócia északi részén – tudatta a hirado.hu. Egy tengerszoros valóságos csapdának bizonyult az állatok számára.

MNO
2011. 07. 24. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenöt gömbfejű delfin (Globicephala melas) pusztult el, miután partra vetődtek a Skócia északnyugati csücskében fekvő Cape Wrath közelében – közölte a hét végén a brit parti állatmentő szolgálat.

A gömbfejű delfinek mintegy hatvanfős csapata beúszott a Durnessi-szorosba. Több mint harmincan az apály közeledtével a homokon rekedtek, mintegy húsz delfinen sikerült segíteni, de a többi tizenöt elpusztult. Mark Simmonds, a bálna- és delfinvédő társaság vezetője elmondta, hogy a tengerszoros valóságos csapdának bizonyult az állatok számára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.