Halálos kimenetelű karambol az M70-esen

Két ember meghalt, amikor személyautójuk kamionnal ütközött az M70-es autóúton csütörtökön délelőtt – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

MNO
2011. 07. 28. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salamon Róbert közölte: a 15. és 16. kilométer között történt a baleset, ami miatt az autóutat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a párhuzamos mellékútra terelték.

Az MTI úgy tudja, hogy az olasz rendszámú személyautóban román állampolgárok ültek, a kamion pedig román rendszámú volt. A tehergépkocsi sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Helyszíni információk szerint a két jármű frontálisan ütközött egymással, de a baleset egy harmadik autót is érintett, amelynek csupán az egyik visszapillantó tükre tört le. Az összeütköző járművek az útmenti szalagkorlátot átszakítva, az autóútról lelógva álltak meg, a személyautó szinte a felismerhetetlenségig szétroncsolódott.

A Csörnyeföld közelében történt baleset és a helyszínelés miatt az úton mindkét irányban feltorlódott járművek fél 12-kor folytathatták útjukat. A közútkezelők táblákkal is jelzik a Csörnyeföld felé vezető terelő útvonalat, ami a nagy forgalom miatt csak lassan járható.

A halálos baleset alig egy kilométerrel távolabb történt attól a szakasztól, ahol egy hónappal ezelőtt hatan haltak meg egy román autóbusz és egy szlovén kamion balesetében. Az autóútnak ez a szakasza kétszer egy sávosra szűkül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.