Hamis bankgaranciával kötött több mint egymilliárd forintos üzletet

Néhány nap alatt fogott el a rendőrség egy csalót, aki hamis bankgaranciával több mint egymilliárd forintos üzletet kötött és több száz millió forint értékben szállított el búzát; a termény egy része is előkerült – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján vasárnap.

MNO
2011. 07. 10. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csaló egy kft. ügyvezető igazgatójaként 2011. június 15-én adásvételi szerződést kötött a feljelentő cégével több mint tízezer tonna étkezési búza megvásárlására, egymilliárd forintot meghaladó értékben. A vásárló, hogy hitelességét igazolja, különböző összegű bankgaranciákat mutatott be az eladó cégnek. A szerződés megkötésének értelmében több száz millió forint értékben szállítottak el búzát, később azonban a bemutatott bankgaranciákról kiderült, hogy azok hamisak.

Néhány nap elteltével a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói elfogták a férfit, akinél újabb hamis bankgaranciákat találtak. A csalót a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Az elszállított búza egy részét a nyomozók felkutatták, és az ország két gabona-feldolgozó üzemében lefoglalták. Az ügyben a további eljárást – a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett – a gazdaságvédelmi főosztály folytatja le – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.