Hamis volt a méz?

Két embert gyanúsítanak azzal, hogy olyan mézet hoztak forgalomba, amely nem felelt meg a Magyar élelmiszerkönyvben foglalt előírásoknak – közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a rendőrség honlapján pénteken.

MNO
2011. 07. 08. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás egy multinacionális cég áruházaiban 2008 júniusában forgalomba került olyan méztermékek és azok forgalomba hozatalának vizsgálatára terjedt ki, amelyekről laboratóriumi vizsgálatok bebizonyították, hogy nem feleltek meg a Magyar élelmiszerkönyvben foglalt előírásoknak, azaz hamisítottak – olvasható a Police.hu oldalon. A vizsgálat két gazdasági társaság és egy egyéni vállalkozó méztermelési tevékenységének felderítésére terjed ki. Közölték: az ügyben két gyanúsítottat hallgattak ki. A rendelkezésre álló adatok alapján az ő esetükben összességében 1,4 millió forint értékre elkövetett, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűncselekményének megalapozott gyanúja állapítható meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.