Hasmenést okoz a lopott hagyma

Betegséget okozhat az a két mázsa vörös hagyma és ötven darab fokhagyma, amelyet péntek éjjel loptak el Gödön egy kiskertből - közölte a rendőrség a honlapján szombaton.

2011. 07. 23. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöldségeket pár napja olyan növényvédő szerrel permetezték le, amelyek miatt a hagymáknak egészségkárosító hatásuk lehet. A Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának tájékoztatása alapján a növényvédő szerek hasmenést okozhatnak és más egészségkárosító hatásuk is lehet – tartalmazza a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

A rendőrség ezért arra kér mindenkit, hogy ismeretlen eredetű vöröshagymát és fokhagymát ne vásároljon.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság az ügyben eljárást indított ismeretlen tettes ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.