Hatalmas a kereslet a luxusautókra

Újabb német luxusautómárka jelentett eladási rekordot az első félévről: az Audi és a BMW után a Porsche is arról számolt be, hogy január-június között oly mértékben nőtt a kereslet, hogy egyes modellekre 6-12 hónapot kell várni.

MNO
2011. 07. 10. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német autógyár közlése szerint világszerte meghaladta a 60 ezret az eladott kocsik száma az első félévben, ez 36 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez azt jelenti, hogy a társaság eléri az idei évre kitűzött célt, azaz 100 ezer autó értékesítését. Tavaly 97 ezer autót adtak el, középtávon 200 ezret szeretne értékesíteni a stuttgarti székhelyű vállalat.

A magyarországi gyártását bővítő Audi a múlt héten arról számolt be, hogy az idei első félévben megdőlt az eddigi értékesítési rekord: mintegy 650 ezer kocsit adtak el világszerte, 18 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A luxusautók piacán világelső BMW-nél az első félévi értékesítés 18 százalékkal 689 ezerre emelkedett. A világméretű boom fő motorja Kína, ahol minden korábbinál több luxusautó talál gazdára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.