Hemingway-hasonmásverseny: floridai férfi nyert + Képek

Egy 64 esztendős, fehér szakállú floridai férfi nyerte a hét végén az idei Hemingway-hasonmásversenyt, amelyet évente rendeznek meg a néhai író törzshelyén, egy Key West-i bárban.

2011. 07. 25. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matt Gineo olyan gyapjúkardigánt öltött a szombat esti fináléra, amelyet a Nobel-díjas író viselt emlékezetes fényképén, amelyet Yousuf Karash készített róla. Gineo 12. alkalommal indult a mezőnyben, de először vitte el a pálmát, százhúsz versenytársat utasítva maga mögé. „A szívem mélyén nagyon vágytam erre, de nem tudtam, hány évbe telik, hogy bekövetkezzen” – mondta el a győztes. Az orvosbiológiai mérnök elárulta, hogy maga is Hemingway szenvedélyeinek rabja: sporthorgász és írással is foglalkozik.



A vasárnap véget ért Hemingway-napokkal, amelynek keretében évente a hasonmásversenyt is megrendezik, az író emlékét ápolják Key Westen, hol az 1930-as években élt.





(Fotók: daylife.com)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.