Hét tűzszerészt fejeztek le Afganisztánban

Az afgán rendőrség közölte, hogy a minap elrabolt 28 tűzszerész közül hétnek megtalálta a lefejezett holttestét az Iránnal határos nyugati Faráh tartományban.

MNO
2011. 07. 10. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohammad Munir rendőrparancsnok vasárnapi bejelentése szerint a szerdán elrabolt tűzszerészek holttestét szombaton találták meg. Nem tudni, hogy ki voltak az emberrablók, s ismeretlen a többi, 21 tűzszerésznek a sorsa is. Mindnyájan az afgán aknamentesítési ügynökségnek voltak az alkalmazottai.

Egy Faráh tartománybeli helyi illetékes a tálibok számlájára írta az emberrablást. A lázadók szóvivője, Kari Juszuf Ahmadi azonban azt állította, hogy közönséges bűnözők voltak az elkövetők, s a táliboknak semmi közük a történtekhez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.